لخ لخ
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ تعداد بازدید: ۲۶۰۱۲
لخ لخ
وقتی دربا همسایهات باشد، دل تو هم دریایی میشود. وقتی آفتاب همخانهات باشد، خلق و خوی تو هم مثل آفتاب گرم و روشن میشود. مردمان مهربان و دوستداشتنی بوشهر با آداب و رسوم رنگارنگ، سفرههای رنگارنگی هم دارند و انواع غذاهای خاص دریایی در آنها پیدا میشود. ماهی پای ثابت سفرة بوشهریهاست. بفرمایید «لخ لخ».
لخ لخ یکی از غذاهای محلّی بوشهریهاست که با دو روش تهیّه میشود؛ یکی با لیمو عمانی و دیگری با تمر هندی؛ این غذا مخصوص کسانی است که طرفدار مزّة ترش هستند!
چی لازم داریم؟
ماهی شیر یا سفیذ: برای هر نفر حدود 200 گرم
سبزی ماهی (شوید، گشنیز و شنبلیله): 500 گرم
سیر: یک بوته
پیاز: یک عدد
برنج: ۴ پیمانه
تمر هندی: 100 گرم
روغن و زردچوبه و فلفل و نمک: به مقدار لازم
پیاز: یک عدد
برنج: ۴ پیمانه
تمر هندی: 100 گرم
روغن و زردچوبه و فلفل و نمک: به مقدار لازم
چطور بپزیم؟
ابتدا پیاز را نگینی خرد میکنیم و تفت میدهیم. سیرِ خرد شده و فلفل و زردچوبه را هم اضافه میکنیم و تفت می دهیم. سپس سبزیهای شسته شده و خرد شده را به مواد اضافه و سرخ میکنیم و بعد تمر هندی و نمک را اضافه میکنیم.
حالا نوبت ماهیهاست؛ ماهیها را روی موادِ داخل قابلمه میچینیم و یک تا دو لیوان آب به آن اضافه میکنیم و در قابلمه را برای 20 دقیقه میبندیم تا ماهیها نیمپز شوند. بعد ماهیها را بیرون میآوریم و کناری میگذاریم.
در این مرحله برنج را که از قبل خیس کردهایم، به مواد داخل قابلمه اضافه میکنیم. وقتی آب داخل قابلمه حسابی به خورد برنج رفت، ماهیها را روی برنج میچینیم و دمکنی را میگذاریم تا برنج دم بکشید.