یارما شورباسه
۱۳۹۴/۱۰/۱۴ تعداد بازدید: ۲۱۰۷
یارما شورباسه
یارما شورباسه
در میان گشت و گذارهای قصرنامهای به استانهای ایران، این بار سفر کردهایم به استان زیبای آذربایجان غربی تا بنشینیم بر سر سفرة مردمان این دیار. یکی از غذاهای سنّتی و محلّی شهر ارومیّه آش بلغور است که به زبان شیرین آذری می شود: «یارما شورباسه». طرز تهیّة این آش محلّی را در ادامه میخوانید.
موادّ لازم:
سیبزمینی متوسّط: یک عدد
فلفلدلمهای کوچک: یک عدد
گوجهفرنگی: یک عدد
بلغور:یک پیمانه
لوبیا قرمز پخته: یک پیمانه
پیاز:یک عدد
رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
لیمو ترش تازه: به مقدار لازم
طرز تهیّه:
در ابتدا بلغور را به مدّت نیم ساعت خیس میکنیم. سپس سیب زمینی و فلفل دلمهای را خرد میکنیم و پیاز را خلال و سرخ میکنیم. بعد از آن نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و تفت میدهیم و بلغور را با کمی آب به مواد اضافه میکنیم. بعد از جوش آمدن آب بلغور، سیب زمینی و فلفل دلمهای را هم اضافه میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا سیب زمینی با حرارت ملایم پخته شود. بعد از پخته شدن سیب زمینی، لوبیا قرمز پخته شده را اضافه میکنیم و در آخر نعناع خشک را میریزیم. آش بلغور ارومیّهای آماده است. لطفاً با آب لیموترش نوش جان کنید.
- کلمات کلیدی:
- یارما شورباسه