امروز  پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
یارما شورباسه
۱۳۹۴/۱۰/۱۴ تعداد بازدید: ۲۱۰۷
print

یارما شورباسه

یارما شورباسه

 یارما شورباسه

 

در میان گشت و گذارهای قصرنامه­ای به استان­های ایران، این بار سفر کرده­ایم به استان زیبای آذربایجان غربی تا بنشینیم بر سر سفرة مردمان این دیار. یکی از غذاهای سنّتی و محلّی شهر ارومیّه آش بلغور است که به زبان شیرین آذری می شود: «یارما شورباسه». طرز تهیّة این آش محلّی را در ادامه می­خوانید.
 
موادّ لازم:
سیب‌زمینی متوسّط: یک عدد
فلفل‌دلمه‌ای کوچک: یک عدد
گوجه‌فرنگی: یک عدد
بلغور:یک پیمانه
لوبیا قرمز پخته: یک پیمانه
پیاز:یک عدد
رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
لیمو ترش تازه: به مقدار لازم
 
طرز تهیّه:

 

در ابتدا بلغور را به مدّت نیم ساعت خیس می­کنیم. سپس سیب زمینی و فلفل دلمه­ای را خرد می­کنیم و پیاز را خلال و سرخ می­کنیم. بعد از آن نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه می­کنیم و تفت می­دهیم و بلغور را با کمی آب به مواد اضافه می­کنیم. بعد از جوش آمدن آب بلغور، سیب زمینی و فلفل دلمه­ای را هم اضافه می­کنیم و در قابلمه را می­گذاریم تا سیب زمینی با حرارت ملایم پخته شود. بعد از پخته شدن سیب زمینی، لوبیا قرمز پخته شده را اضافه می­کنیم و در آخر نعناع خشک را می­ریزیم. آش بلغور ارومیّه­ای آماده است. لطفاً با آب لیموترش نوش جان کنید.
نظرات

 نام:
 *نظر: