نسخة قزوینی «قیمه»
۱۳۹۴/۰۶/۱۷ تعداد بازدید: ۱۸۹۸
نسخة قزوینی «قیمه»!
نسخة قزوینی «قیمه»!
یکی از جذّابیتهای سفر به یک منطقه، امتحان کردن طعم غذاهای ویژة آن منطقه است. سرزمین زیبای ایران هم که پر است از تنوّع اقوام و آداب و رسوم و غذاها. حالا که در این شمارة قصرنامه به استان قزوین سفر کردهایم، پای سفرة مردمانش مینشینیم و طعم و مزّة غذای معروف این دیار، یعنی «قیمه نثار» را امتحان میکنیم. این غذا اصالتاً قزوینی است و در گذشته جزء غذاهای تشریفاتی بوده و در مجالس عروسی سرو میشدهاست.
موادّ لازم:
برنج: 4 پیمانه
گوشت قیمه شده: 250گرم
پیاز: یک عدد
زعفران حل شده: یک دوم پیمانه
زرشک: نصف پیمانه
خلال پسته و بادام: هر کدام یک و نیم پیمانه
رب گوجهفرنگی، روغن مایع، نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیّه:
ابتدا برنج را آبکش میکنیم و زعفران را موقع دم کردن برنج روی آن میریزیم و برنج را دم میکنیم. سپس پیاز خرد شده را به همراه گوشت تفت میدهیم. بعد رب گوجهفرنگی و آب را اضافه میکنیم و سر قابلمه را میگذاریم
تا گوشت با حرارت ملایم پخته شود. در آخر نمک، فلفل و خلال بادام را هم اضافه میکنیم. سپس در ظرفی جداگانه زرشک و یک قاشق شکر را روی حرارت با هم مخلوط میکنیم تا شکر آب شود. بعد از آن کمی زعفران حل شده هم اضافه میکنیم.