جمعه ها بازار تعطیل نیست
۱۳۹۵/۰۸/۱۸ تعداد بازدید: ۲۵۸۷۵


جمعه ها بازار تعطیل نیست
مسافرها برای خرید سوغات و ساکنان برای خرید مایحتاج خود به بازار نیاز دارند. به همین دلیل بازارهای هر شهر نقش مهمّی در هویّت یک شهر و همچنین رونق اقتصادی آن دارند. در سفر این شمارة قصرنامه به استان زیبای کهگیلویه و بویراحمد رفتهایم و قصد داریم در مهمترین بازارهای آن بگردیم و شما را هم با آنها آشنا کنیم.
بازار تاریخی دهدشت
شهرستان دهدشت در قسمت گرمسیری استان قرار دارد و قدمت بافت تاریخی آن که به بلاد شاپور مشهور است، به دورة ساسانی میرسد. دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه است و جمعیّت زیادی از شهرها و روستاهای کوچک اطراف برای خرید به این شهر میآیند.
محدودة بازار تاریخی دهدشت محوّطة گستردهای است که به واسطة آن شهر به دو نیمه تقسیم شده است. این بازار که در بافت تاریخی دهدشت قرار دارد، دارای راستهای به طول 500 متر است که از مسجد جامع تا کاروانسرای شهر امتداد یافته است. در این راسته حجرههای بازاریان به چشم میخورد؛ حجرههایی ساخته شده از گچ و سنگ. مردم در قدیم از طریق معبرهای این بازار به مراکز مهم شهر دسترسی پیدا میکردهاند. انبارهای کالا هم در پشت حجرهها قرار داشته است. خاکبرداری این بازار تاریخی در حدود سالهای 1377 و 1380 انجام شده و بخشهای عمدة آن از زیر خاک بیرون آورده شده است.
جمعه بازار یاسوج
یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد است که بازار تاریخی و مهم ندارد، امّا جمعه بازار این شهر در بین مردم از اهمیّت فراوانی برخوردار است. جمعه بازار یاسوج در ابتدا با تعداد کمی از دستفروشها در روزهای جمعه مایحتاج مردم را تأمین میکرد، امّا در حال حاضر این بازار بخش زیادی از فضای شهر را به شکلی نامنظّم به خود اختصاص داده است و موجب گلایههایی هم شده است. این بازار دارای حدود هزار غرفه است که با ازدحام مردم در آنها ترافیک سنگینی ایجاد میشود. این مشکلات باعث شد تا شهرداری یاسوج به فکر جابهجایی این بازارچه بیفتد. مردم شهرستان یاسوج امیدوارند با توسعة زیرساختها و امکانات شهری و کاهش مشکلات ترافیکی و اجتماعی، از داشتن بازاری متنوّع و مدرن برخوردار شوند.
******
در سفرتان به کهگیلویه و بویراحمد و رفتن به بازارهایش، خرید عسل و سیب و گردو و کشک و گچمه را از یاد نبرید که نابترین و معروفترین سوغاتیهای این استان هستند.