سلام سلامتی میاره
۱۳۹۵/۱۰/۱۶ تعداد بازدید: ۲۶۹۳۳
سلام سلامتی مییاره!
آتبین محبّتی
فرا گرفتن تمام زبانهای جهان امری غیر ممکن است و هنگام سفرهای خارجی باید راهی برای برقراری ارتباط با دیگران یافت. یکی از ضروریترین و ابتداییترین نحوة برقراری ارتباط، سلام کردن و ادای احترام به افراد محلی طبق آداب و رسوم آنان است. هر فرهنگ و تمدّنی با توجّه به پیشینة ملّی، مذهبی و اتّفاقات تاریخی شیوة سلام و احترام متفاوت و منحصر به فردی دارد. اگر علاقهمندید با نحوة سلام کردن در کشورها و فرهنگهای گوناگون آشنا شوید، در ادامة این مطلب با ما همراه باشید.
فرانسه
هنگامی که دو فرانسوی که با هم آشنایی قبلی دارند بخواهند به هم سلام کنند، گونههای یکدیگر را میبوسند. اگر چه این نحوة سلام کردن در سایر نقاط جهان –از جمله کشور ما- نیز رواج دارد.
هند
در این کشور پهناور آداب سلام کردن به این ترتیب است که دو کف دست را نزدیک قفسه سینه به هم میفشارند و میگویند: «ناماسته».
تایلند
تایلندیها موقع سلام کردن دستها را به صورت دعا به هم میفشارند و سرشان را اندکی به سوی فرد مقابل خم میکنند. این عمل «wai» نام دارد.
ژاپن
نحوة سلام کردن مردم ژاپن با توجّه به مکان و میزان رسمی بودن شرایط متفاوت است. آقایان معمولاً تعظیم میکنند در حالی که دستهایشان را به سوی یکدیگر میگیرند. امّا خانمها هنگام تعظیم دستشان را بر روی رانشان قرار میدهند. گفتنی است زاویة خم شدن حدود 45 درجه است.
نیوزلند
مردمان بومی نیوزلند شیوة جالبی برای سلام کردن دارند. آنها که «مائوری» نام دارند، به هنگام سلام کردن پیشانی و بینیهایشان را به شخص روبهرو میچسبانند و چشمانشان را میبندند. این حرکت را «هونگی» مینامند.
تبّت
در تبّت هنگام سلام کردن اندکی زبانشان را از دهان بیرون میآورند! ریشة این عمل به اعتقاد به تناسخ بازمیگردد. تبّت در قرن نهم میلادی پادشاهی ستمگر و بی رحم داشت که زبانی سیاه داشته است. لذا مردم تبّت با این حرکت نشان میدهند که روح آن پادشاه در جسمی تازه نیستند.
مغولستان
چنانچه بر یک مغول مهمانی وارد شود، میزبان به وی یک «هادا» تقدیم میکند. هادا تکّه پارچهای از پنبه یا ابریشم است. میزبان برای ادای احترام پارچه را با هر دو دست عرضه میکند و اندکی به جلو خم میشود.
فیلیپین
در فیلیپین مرسوم است هنگام ملاقات با افراد مسن یکی از دستان آنها را به آرامی گرفته و آن را روی پیشانی قرار دهند. این حرکت «مانو» نام دارد و نشانة احترام است.