امروز  پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
شنگ و موچه
۱۳۹۶/۰۲/۳۱ تعداد بازدید: ۲۷۶۸۸
print

شنگ و موچه

 

شنگ و موچه

 

 دامنه­ های سرسبز زاگرس و گیاهانی که خاصیّت غذایی و دارویی دارند و ردّ پایشان در آشپزخانة اهالی چهار و محال و بختیاری هم دیده می­شود. عطر گیاهان کوهی و طعم خاصّشان به خصوص اگر به دست خودت هم چیده شده باشند، خودِ زندگی است. این بار پای سفرة مردم چهار محال و بختیاری می­نشینیم و مزّة آش محلّی «شنگ و موچه» را می چشیم. موادّ  تشکیل دهندة این غذا برآمده از طبیعت چهار محال و بختیاری هستند و پخت این غذا در میان مردم این منطقه قدمتی 300 ساله دارد. همچنین خاستگاه این آش در شهرستان­های شهرکرد، شوجان، فارسان، کوهرنگ، ده چشمه، بروجن، فرادنبه، سفید دشت، نافچ، وردنجان، هرچگان تومانک، بارده، بن، شلمزار، دستنا، سلم، دزک، سورک و فرّخشهر است.

 
چی لازم داریم؟
حبوبات(نخود، لوبیا، ماش و عدس)
شنگ، موچه و پاغلاغ(گیاهان کوهی)
سیرِ صحرایی
پیاز
ادویه به میزان لازم

چطور بپزیم؟
آش محلّی شنگ و موچه مانند سایر آش­های ایرانی پخته می­شود و تنها تفاوتش استفاده از گیاهان کوهی به جای سبزیجات رایج است.
خشک شدة شنگ و موچه هم در آشپزی اهالی چهار محال کاربرد دارد و در طبخ خورش­ها از آن­ها استفاده می­ شود.

چند نکته
·        برگ گیاه شنگ برای درمان رماتیسم و جلوگیری از خونریزی معده و همین­طور تسکینِ سوختگی بسیار مفید است.

اگر گیاه شنگ را پُختید، آب آن را دور نریزید؛ چون خواصّ این گیاه در آب جوشانده شده است و بهتر آن را بنوشید.

نظرات

 نام:
 *نظر: