شنگ و موچه
۱۳۹۶/۰۲/۳۱ تعداد بازدید: ۲۷۶۸۸
شنگ و موچه
دامنه های سرسبز زاگرس و گیاهانی که خاصیّت غذایی و دارویی دارند و ردّ پایشان در آشپزخانة اهالی چهار و محال و بختیاری هم دیده میشود. عطر گیاهان کوهی و طعم خاصّشان به خصوص اگر به دست خودت هم چیده شده باشند، خودِ زندگی است. این بار پای سفرة مردم چهار محال و بختیاری مینشینیم و مزّة آش محلّی «شنگ و موچه» را می چشیم. موادّ تشکیل دهندة این غذا برآمده از طبیعت چهار محال و بختیاری هستند و پخت این غذا در میان مردم این منطقه قدمتی 300 ساله دارد. همچنین خاستگاه این آش در شهرستانهای شهرکرد، شوجان، فارسان، کوهرنگ، ده چشمه، بروجن، فرادنبه، سفید دشت، نافچ، وردنجان، هرچگان تومانک، بارده، بن، شلمزار، دستنا، سلم، دزک، سورک و فرّخشهر است.
چی لازم داریم؟
حبوبات(نخود، لوبیا، ماش و عدس)
شنگ، موچه و پاغلاغ(گیاهان کوهی)
سیرِ صحرایی
پیاز
ادویه به میزان لازم
چطور بپزیم؟
آش محلّی شنگ و موچه مانند سایر آشهای ایرانی پخته میشود و تنها تفاوتش استفاده از گیاهان کوهی به جای سبزیجات رایج است.
خشک شدة شنگ و موچه هم در آشپزی اهالی چهار محال کاربرد دارد و در طبخ خورشها از آنها استفاده می شود.
چند نکته
· برگ گیاه شنگ برای درمان رماتیسم و جلوگیری از خونریزی معده و همینطور تسکینِ سوختگی بسیار مفید است.
اگر گیاه شنگ را پُختید، آب آن را دور نریزید؛ چون خواصّ این گیاه در آب جوشانده شده است و بهتر آن را بنوشید.
- کلمات کلیدی:
- شنگ و موچه